Over de SAS

De Senioren Academie Sociëteit (“SAS”) is sinds 2013 het belangrijkste forum voor het ontmoeten van gepensioneerde docenten in het hoger onderwijs in het noorden des lands, van de RuG, Hanze- en andere hogescholen in het noorden, allen verenigd in de “Universiteit van het Noorden”. Onderlinge kennisoverdracht en ontmoetingen zijn belangrijke aspecten van de SAS: elke tweede maandag van de maand is er een middagbijeenkomst van de leden — ook online te volgen.

Tijdens deze maandelijkse bijeenkomsten in het House of Connections van de RuG, Grote Markt 21, is er een lezing, veelal gegeven door een van de leden over het eigen of een ander vakgebied; tijdens de nazit is er tijd, onder het genot van een hapje en drankje, voor het leggen van persoonlijke contacten met ex-docenten uit alle disciplines van de Universiteit van het noorden.

Omdat het een interdisciplinair gezelschap betreft is het lezingenaanbod zeer gevarieerd, en steeds weer verrassend en boeiend, evenals de discussies na afloop.

SAS-leden zijn ook betrokken bij het organiseren van HOVO-cursussen, en het geven daarvan.

 

Heeft U interesse om ter kennismaking geheel vrijblijvend, een lezing te volgen of om lid te worden van deze Sociëteit neem dan contact op met de Senioren Academie Sociëteit, info@sasgroningen.nl.  Bezoek ook de website van de SAS, www.sasgroningen.nl voor alle informatie, activiteiten in het verleden en het lezingenprogramma. U vindt daar ook het aanmeldingsformulier om lid te worden.

 

.